Rotary Curtea Veche Bucuresti
Club Rotary International Bucuresti Curtea Veche
District 2241 - Romania si Republica Moldova
Fondat 1998
Conferinta de Craciun
Inceput in 2013, proiectul Conferinta de Craciun ne propune si anul acesta, mai precis luni, 8 decembrie, la Ateneul Român, ora 18.30, o intalnire cu tema „FROM HERE TO ETERNITY” (De aici spre eternitate), prezentată de Profesorul JOSEPH SILK, FRS. Conferința de Crăciun 2014 este organizată de Institutul de Fizică Atomică, Institutul Național de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Filarmonica „George Enescu” și Clubul Rotary București-Curtea Veche, cu sprijinul Ambasadei Marii Britanii și a British Council. Ca și anul trecut, evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al A.S. Regale Principesa Moștenitoare Margareta a României.

Inițiate de marele fizician Michael Faraday în anul 1825, Conferințele de Crăciun s-au desfășurat neîntrerupt până în ziua de astăzi la Royal Institution, Londra, cu excepția a doar câțiva ani în timpul celui de al doilea Război Mondial. Anul trecut, România, la inițiativa noastră, a devenit prima țară în afara Marii Britanii care organizează acest mare eveniment anual, desfășurat totdeauna la începutul lunii deschise de Sărbătoarea Națională a României.

Profesorul Silk, unul dintre cei mai importanți cosmologi și astrofizicieni contemporani, conferențiarul de anul acesta, este profesor al Institut d’Astrophysique de Paris, Université Pierre et Marie Curie, Homewood Professor of Physics and Astronomy, Johns Hopkins University, Emeritus Fellow of New College, Oxford. A studiat Matematica la Universitate Cambridge (1960-1963) și a obținut doctoratul în Astronomie la Universitatea Harvard (1968). În 1970 a devenit cercetător și apoi (1978) Șeful Catedrei de Astronomie la Universitatea Berkley. După o carieră de 30 de ani în Statele Unite, a revenit în Marea Britanie, preluând Catedra Savilliană la Oxford în 1999, an în care a devenit Membru al Royal Society. În 2010 s-a alăturat și Universității Johns Hopkins ca Profesor Homewood de Fizică și Astronomie.

Activitatea sa de cercetare este dedicată în cea mai mare parte Cosmologiei și Astrofizicii Particulelor, domeniile sale predilecte fiind CMB - Radiația Cosmică de Fond („relicva” Big Bang-ului), formarea galaxiilor și Dark Matter - materia întunecată. A publicat peste 700 de lucrări științifice dar și o serie de cărți dedicate unor largi audiențe și devenite imediat best-seller-uri: "The Big Bang", "On the Shores of the Unknown: A Short History of the Universe", "Cosmic Enigmas" și "The Infinite Cosmos".

În anul 2011 a primit Premiul Balzan pentru cercetările sale asupra Universului timpuriu. (Premiul Internațional Balzan, în valoare de un milion de franci elvețieni, se acordă anual pentru realizări remarcabile în domeniile culturii, studiilor umaniste și cel al științelor naturale, ca și pentru activități destinate păcii și înțelegerii între oameni)

Profesorul Joseph Silk este Fellow al American Physical Society și al Academiei Americane de Arte și Științe și Membru de Onoare al Societății Franceze de Fizică. Este co-Cercetător Principal al Satelitului Planck și membru al Comitetului Științific de Supraveghere pentru Camera 3 de Câmp Larg a Telescopului Spațial Hubble și considerat ca fiind cel care a determinat transformarea cosmologiei într-o știință de înaltă precizie. Lui i se datoresc de asemenea progrese importante ale primelor studii care au încercat să lămurească înțelegerea Materiei Întunecate, făcând posibile experimente de mare anvergură cu noi tipuri de telescoape.

Vă rugăm să ne trimiteți (la Andrei Dorobanțu, ion.andrei.dorobantu@cern.ch, tel. 0726 694 024/0722 766 148), până Vineri 28 noiembrie, numărul de locuri pe care doriți să-l rezervăm pentru dumneavoastră și prietenii sau colegii dumneavoastră care doresc să participe la Conferința de Crăciun de anul acesta.
PREȚUL UNUI BILET ESTE DE 50 LEI.
Tema Anului 2019-2020
 • Intalniri
 • Intalnirea are loc in fiecare zi de marti la ora 19.00 la hotelul Hilton, Bucuresti
 • Site-uri
  Login Membri
  FANIOANE
  ISTORIE CLUB
  CONTACT
  GALERIE